Volg ons op Twitter

Categorieën

Nieuwste Downloads

Download Tip 5

  1. Whatsapp

  2. VLC Media Player

  3. AVG Anti-Virus Free

  4. Gimp

  5. Microsoft Powerpoint

Home > Overig > CDex

CDex

Cdex is een eenvoudig programma om een Audio CD om te zetten naar vele verschillende bestandsformaten, bijvoorbeeld MP3, OGG of WAV. Hierdoor kun je deze muziek bestanden ook op je PC of MP3 speler beluisteren. Bij het omzetten naar deze bestanden kun je met één druk op de knop automatisch kiezen voor de juiste bestandsnamen. Deze bestandsnamen komen uit een online database (de CDDB) waar vrijwel elke CD die ooit is uitgebracht in staat.

Met CDex kun je zelf de kwaliteit (bitrate) kiezen die je wilt hebben. Een hogere bitrate betekent een groter bestand, dus als je een MP3 speler hebt met weinig ruimte, maar je wilt er veel bestanden op kwijt, dan is een lagere bitrate de aanbevolen keuze. Wel is het aan te raden om minimaal een bitrate te kiezen van 128Kb/s anders wordt het geluid veel te dof. Minimaal 192Kb/s wordt aangeraden.

CDex is een uitermate goed en betrouwbaar programma dat voor veel mensen te gebruiken is, onder andere dankzij de Nederlandstalige gebruikers interface die ook te downloaden is. Echter is enige ervaring met computers wel aan te raden alvorens dit programma te gebruiken.


Download CDex gratis via onderstaande link.Download: http://cdexos.sourceforge.net

Vorige paginaCDex 1   CDex 2