Volg ons op Twitter

CategorieŽn

Nieuwste Downloads

Download Tip 5

  1. Whatsapp

  2. VLC Media Player

  3. AVG Anti-Virus Free

  4. Gimp

  5. Microsoft Powerpoint

Home > Muziek > Birdy - Skinny Love

Birdy - Skinny Love

Birdy is van Nederlands/Belgisch/Britse afkomst. Birdy's moeder is concertpianist en haar oudoom, Dirk Bogarde, was een bekend acteur. Birdy leerde op vierjarige leeftijd piano spelen, en begon een jaar later met het schrijven van haar eigen muziek. Anno 2011 gaat Birdy naar school aan de Priestlands School in Lymington, een kleine school die zich specialiseert in optredens en beeldende kunst.

In 2008 won Birdy op twaalfjarige leeftijd de Britse talentenjacht Open Mic UK. Ze won zowel de categorie "onder 18" als de hoofdprijs. In de wedstrijd speelde ze haar eigen nummer, getiteld "So Be Free", waarna ze een platencontract kreeg bij Good Soldier Songs Ltd, de platenmaatschappij van Christian Tattersfield, directeur van Warner Bros. Music UK.

In 2011 bracht Birdy op veertienjarige leeftijd een cover uit van Bon Ivers nummer Skinny Love. Deze cover werd haar eerste hit in de Britse hitlijsten, maar ook in andere landen werd het nummer veelvuldig gedraaid. De single werd verkozen tot "Record of The Week" op BBC Radio 1 direct nadat deze was uitgekomen. In Vlaanderen bereikte Birdy's versie van Skinny Love plaats 3 in de Ultratop 50; ook stond het op nummer 1 in iTunes. In Nederland bereikte Birdy's versie van Skinny Love een hoge plaats in de top 20/50/75/100 door Daniel Lippens en Ivo van Breukelen. 's Avonds tijdens de avondploeg op slam fm draaiden ze het plaatje voor het eerst op de Nederlandse radio. Zelf vonden ze het een prachtig liedje, waarna ze het bijna elke avond weer draaiden. Het liedje brak pas echt door in Nederland toen het te horen was in het populaire dansprogramma So You Think You Can Dance. De officiŽle videoclip van het nummer werd geregisseerd door Sophie Muller. In 2011 was het nummer eveneens te horen in de televisieserie The Vampire Diaries.

Birdy bracht ook covers uit van de nummers The A Team van de Britse zanger Ed Sheeran en Shelter van The xx. Ook dit laatste nummer was te horen in The Vampire Diaries.

Haal je album nu via Bol.com: http://www.bol.com/nl/p/muziek/birdy/1000004011788660/index.html.

Bekijk de videoclip van Skinny Love.


Download Birdy - Skinny Love gratis via onderstaande link.Download: http://www.gratisdownloaden.net/go/Birdy-Skinny-Love

Vorige pagina