Volg ons op Twitter

CategorieŽn

Nieuwste Downloads

Download Tip 5

  1. Whatsapp

  2. VLC Media Player

  3. AVG Anti-Virus Free

  4. Gimp

  5. Microsoft Powerpoint

Home > Multimedia > Quicktime

Quicktime

Quicktime is een videoplayer die special voor de Apple is gemaakt. De eerste versie is al sinds 1991 op de markt en was een voorbeeld voor microsoft om de video player voor windows te maken. Dit was ruim een jaar later.
Hoewel quicktime vooral wordt gebruikt voor .mov bestanden kunt u er ook vele andere bestandsformaten op afspelen. Vooral mensen met een gewone computer en geen apple macintosh is het een must om de quicktime player te downloaden als ze speciale bestanden die voor de apple mac zijn gemaakt willen afspelen.

Er zijn verschillende video codecs die bij de quicktime player woren gebruikt. Origineel waren dit de apple-video-codec die vooral voor de normale videoís en live video streams gebruikt wordt. Daarnaast was er de animation-code voor de cartoon videoís en de graphic codec, die geoptimaliseerd was voor acht bit per pixel.

Later kwamen hier ook de cinepack codec bij om nog hogere resoluties te behalen en meer frames per seconde af te kunnen spelen. Ook kwam er later een versie van quicktime voor Windows bij, wat het toch net niet helemaal kon maken.
Bij iedere versie kwamen er steeds meer verbetering bij voor bijvoorbeeld het importeren en bewerken van videobeelden of het invoeren van mooie effecten. Vooral de complete mpeg4 formaat maakte veel meer mogelijk.
De quicktime player is aanbevelenswaardig om te downloaden! Quicktime is een meer dan goede videoplayer.Download Quicktime gratis via onderstaande link.Download: http://www.apple.com/nl/quicktime/download/

Vorige paginaQuicktime 1   Quicktime 2